Рецензія на фільм «Джентльмени, удачі!»

Ремейк радянської класики з Безруковим замість Леонова

Перебивався роботою на дитячих святах актор Трешкін (Безруков) виявляється в КПЗ, після того як схожий на нього бандит Смайлик здійснює наліт на музей. З подачі лейтенанта Славіної ( Петренко ) Трешкін змушений погодитися під виглядом Смайлика сісти в єгипетську в'язницю і вивідати місцезнаходження зниклого золотого артефакту у його мотав строк подільників.

Волга впадає в Каспійське море, новий рік не розпочнеться без виходу в прокат чергового фільму від продюсера Тимура Бекмамбетова , А кожен великий вітчизняний кінопроект мріє стати ремейком старого хіта. Можна довго і нудно сперечатися (і багато неодмінно цим займуться) про те, чому так повелося і який з цих трьох пунктів при належному старанні реально переглянути (здається, що скоріше - Волгу). Можна торочити прописні істини в стилі «ось раніше на екранах були живі люди, а зараз ...» або «вистачить псувати класику!» І отримувати зустрічні репліки про те, що «навряд чи справжні радянські зеки розмовляли мовою Данелії і Токарєвої»; або «раз у режисера Олександра Сірого вийшов еталонний радянський міф, нехай нове покоління теж по-своєму долучається ».

У будь-якому випадку, якщо кому з наших нинішніх кінематографістів і по плечу великі міфи, то тільки Тимуру Бекмамбетова. У режисерській іпостасі він граючись кидається кіньми в Авраама Лінкольна, садовить на капот Анджеліну Джолі з двохстволкою і заселяє панельні квартири вампірами. При цьому його продюсерські роботи (до слова, з точки зору зборів Бекмамбетов найуспішніший вітчизняний кінопродюсер) загадковим чином представляють собою приклад кричущого конформізму, принципової відмови включити уяву і зробити крок в сторону. Вони немов боятися бовкнути зайвого, намагаються догодити всім відразу і в результаті після перегляду до них навіть важко підібрати якийсь оцінний епітет. Хіба що «новорічні». «Джентльменів ...» через якийсь час теж вдасться згадати тільки як кіно з двома Безрукова.

Бекмамбетівському персонажам належить зробити багато чого. Вони побувають на березі Нілу (чи мають представлені в кадрі пустирі хоча б віддалене відношення до закордону, нехай залишиться на совісті авторів), візьмуть участь в піщаному ралі разом зі знаменитим гонщиком Володимиром Чагіним, будуть з тугою вдивлятися в пітерські дев'ятиповерхівки, але так і не стануть справжніми героями повноцінного фільму. як і в «Ялинках» , Пригоди Безрукова співтовариші залишають відчуття блакитного вогника з поправкою на те, що, по ідеї, перед нами повинен був виявитися не святковий салат з анекдотів, а цілісна історія. Звичайно, якщо покопатися, тут теж можна відшукати трохи людського. Трешкін буде зворушливо займатися аеробікою перед телевізором, а увінчаний рогами почне скиглити, що сам довів співмешканку до зради. Є і досить симпатична кульмінація, де Безрукови, як два термінатора, з'ясують відносини на якомусь сталеплавильному заводі.

Порівнювати акторські та сценарні досягнення оригіналу і ремейка не має сенсу. Все, що називається, все розуміють. Зате нові «Джентльмени ...» вкрай цікаві як ожилого збірника стереотипів про новітній вітчизняному кінематографі. Тут вам і Безруков з Куценко , І знову ж таки Бекмамбетов з новим роком, і перевірений сюжет разом зі всенародно улюбленої радянською зіркою у другорядній суто позитивну роль (зрозуміло, герой Валентина Смірнітського - високопоставлений представник силових відомств). А поки ми будемо обурюватися шаблонності або нарікати на те, що було не смішно, «Джентльмени, удачі!» Зберуть чергову грандіозну касу, і в повітрі знову зависне безсмертне «умом Россию не понять».

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Ремейк радянської класики з Безруковим замість Леонова   Перебивався роботою на дитячих святах актор Трешкін (Безруков) виявляється в КПЗ, після того як схожий на нього бандит Смайлик здійснює наліт на музей Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер