Новости
  • Тренировка у Guillaume Lorentz, Париж, Франция

    Тренировка у Guillaume Lorentz, Париж, Франция

    Наша ученица Настя Цехмейструк, отдохнув в Париже, совместила приятное с еще более... 
    Читать полностью

  • Adrenaline фестиваль, Киев

    Adrenaline фестиваль, Киев

    6 октября в Киеве прошел фестиваль Adrenaline, который представлял собой отборочный тур... 
    Читать полностью

  • Melpo Melz

    Melpo Melz

    Шведская танцовщица и исполнительница дансхолла  Читать полностью →

самотність Бога

Багато з нас, людей, знайомі зі стражданням від самотності Багато з нас, людей, знайомі зі стражданням від самотності. Нам боляче від того, що оточуючі подібні нам істоти ігнорують або уникають нас. А якщо уявити собі ситуацію, коли поруч взагалі немає подібних нам істот? Навіть у Робінзона Крузо були знання про суспільство, де він жив, і надія, що його рано чи пізно знайдуть. А потім і п'ятницю з'явився ... Що якщо у всьому Всесвіті немає жодного істоти, подібної вам? Можливо, в такій ситуації перебуває Бог. Або колись знаходився.

У нескінченності простору і вічності Він дивився на всі боки у всіх напрямках і вимірах і там нікого не було. Якщо уявити собі що тоді космос був таким же темним і величезним, то моїй уяві представляється моторошна картина, нестерпна для свідомості звичайної людини. Бог був один, абсолютно один в цій темній нескінченної «кімнаті» без стін! У нашому повсякденному житті ліками від самотності є спілкування. Бог вирішив створити мільярди живих істот, з якими можна було розділити своє всесильне самотність.

Колись один мудрець побачив сон про Бога і Його самоті Колись один мудрець побачив сон про Бога і Його самоті. У центрі космосу, в якому вже загорілися зірки, висів намет. Там всередині стояв старий. Перед ним стояла велика чаша з водою. Старий нахилявся, опускав свою голову в чашу з водою і видихав із себе повітря в воду. І поки бульбашки піднімалися на поверхню, самотній старий відчував себе щасливим. Він радісно дивився в воді на «краплі життя» і спілкувався з ними. Бульбашки вважали що вони живуть самі по собі і з подивом дивилися на обличчя старого. Всі вони весело спливали наверх і ... зникали. Коли ж вода ставала спокійною і знову млявою, старому доводилося піднімати голову, щоб набрати новий ковток повітря. І коли він робив це, він знову бачив свій намет посеред нескінченного і холодного космосу і знову згадував про свою самотність. І настільки страшним і нестерпним здалася мудреця уві сні це самотність Бога, що він в холодному поту прокинувся посеред ночі і глянув з жахом в темне небо, всіяне зорями: «О, Господи!». Однак через мить він згадав ту радість на обличчі старого, коли він давав життя маленьким і безтурботним істотам, і заспокоївся. «Не все так погано» - розсудив в собі мудрець. Зрештою Бог не людина. Людина б цього не витримав.

Бог по-своєму щасливий, коли спілкується зі своїми творіннями. Навіть якщо Його творіння не вірять в Нього і не визнають Його присутності поруч. Люблячі батьки часто дуже раді приїзду своїх дорослих дітей виключно з тієї ж причини: вони «живуть» своїми дітьми і щасливі вже тільки бачити їх. Зазвичай молоді не розуміють цієї філософської старечої радості. Люди похилого віку радіють що вони дали життя цим молодим і здоровим істотам. Радість Бога і Його розраду цілком можна порівняти з батьківською радістю. Власне, Ісус Христос вже сказав, що до Бога треба ставитися як до батька. Відмінність Бога від земного батька, безсумнівно, є. Небесний Батько, як і земний, дивиться на всіх своїх створінь з радістю і любов'ю. Однак, на відміну від земного батька, Бог не вмирає, а з жалем дивиться на те, як деякі з його дітей припиняють своє існування. Ну а багато хто продовжує шлях у вічності, щоб жити і радувати самотнього Бога.

Але чи можна радіти по-справжньому, коли тебе оточують істоти, створені тобою, обмежені і в загальному передбачувані Але чи можна радіти по-справжньому, коли тебе оточують істоти, створені тобою, обмежені і в загальному передбачувані? Бог і все його творіння - не рівні. Ми не знаємо. Бог - не людина. Він, власне, являє з себе Трійцю, тобто єдність трьох невідомих нам сутностей, яких люди називають Батьком, Сином і Святим Духом. Можливо, в цій таємниці і криється секрет самотнього, однак щасливого всесильного Бога. Але, схоже, ніхто Бога як Він є ніколи побачити не зможе. Якими б розумними себе не вважали - ми всього лише творіння. Бог, як Він є, ніколи не вміститься в нашу свідомість, як би воно не розширювалося. Як казав апостол Павло «Бога не бачив ніхто ніколи». Ісус Христос «явив» Бога, дозволивши нам хоч трохи судити про Нього як про особистість, проте Бог занадто великий щоб ми Його зрозуміли. Навіть якщо Ісус говорив що «Я і Отець - одно», це може так само означати що Ісус - одна з крапель океану під назвою Бог.

Щоб «відчути» Бога, у всіх створених істот є поклоніння - вираз поваги і покірності перед неймовірно величезним Богом, який створив нас і наш світ. Є діти, які радують батьків більш ніж інші. Це ті діти, які розуміють своїх батьків. Можливо, наше почуття поваги і вдячності Богу скрашує Його самотність і навіть змушує Його посміхатися. Чи може Бог посміхатися? Звичайно. Він посміхається, коли дивиться на нас, що живуть на маленькій планеті в неозорих просторах великого космосу. Так само як і ми дивимося на наших дітей і посміхаємося їм.


Tags: подяку

, Бог , задум , поклоніння , зрозуміти Бога , творіння , почуття Бога

А якщо уявити собі ситуацію, коли поруч взагалі немає подібних нам істот?
Що якщо у всьому Всесвіті немає жодного істоти, подібної вам?
Але чи можна радіти по-справжньому, коли тебе оточують істоти, створені тобою, обмежені і в загальному передбачувані?
Чи може Бог посміхатися?
Дансхолл джем в «Помаде»

3 ноября, в четверг, приглашаем всех на танцевальную вечеринку, в рамках которой пройдет Дансхолл Джем!

Клуб Помада: ул. Заньковецкой, 6
Вход: 40 грн.

  • 22 апреля намечается Dancehall Party в Штанах!
    22 апреля намечается Dancehall Party в Штанах!

    Приглашаем всех-всех-всех на зажигательную вечеринку «More... 
    Читать полностью